Het burgerberaad krijgt kennis aangereikt door verschillende mensen en in allerlei vormen. Denk hierbij aan wetenschappelijke kennis, kennis over het huidige beleid en kennis van belangenvertegenwoordigers en ervaringsdeskundigen. De deelnemers van het burgerberaad bepalen zoveel mogelijk zelf welke kennis en informatie ze willen ontvangen en gebruiken, en welke deskundigen en betrokkenen ze spreken. De organisatie van het burgerberaad is onafhankelijk en zorgt dat kennis vanuit verschillende perspectieven voor het burgerberaad beschikbaar is.
Bekijk de pagina Kennis in het burgerberaad voor een uitgebreide beschrijving van de kennisvoorziening in het burgerberaad.
Er zijn twee werkgroepen die de organisatie van het burgerberaad adviseren over kennis. De wetenschappelijke werkgroep adviseert over wetenschappelijke kennis en een ambtelijke werkgroep deelt kennis over beleid. De organisatie praat ook met verschillende mensen en organisaties die kennis kunnen delen vanuit uiteenlopende maatschappelijke perspectieven, zoals: maatschappelijke organisaties, sociaaleconomische (koepel)organisaties, belangengroepen en het bedrijfsleven, gerelateerd aan het onderwerp van het burgerberaad.
De wetenschappelijke basiskennis die wordt gedeeld is kennis waar erkende wetenschappelijke instituten het over eens zijn. Wanneer er verschillende wetenschappelijke inzichten of interpretaties bestaan over één onderwerp, krijgen de deelnemers hier inzicht in. De wetenschappelijke werkgroep adviseert hierover.
De kennis waar het burgerberaad gebruik van maakt delen we ook met de rest van Nederland via de website. Zo zorgen we ervoor dat iedereen kan zien van welke kennis het burgerberaad gebruikmaakt en dat de kennisvoorziening aan het burgerberaad zo transparant en navolgbaar mogelijk is. Ga naar de pagina Bijeenkomsten om dit te volgen.
De wetenschappelijke werkgroep geeft advies aan de projectorganisatie over kennis die het burgerberaad kan gebruiken. De wetenschappelijke kennis die wordt gedeeld is kennis waar erkende wetenschappelijke instituten het over eens zijn. Wanneer er verschillende wetenschappelijke inzichten of interpretaties bestaan over één onderwerp, krijgen de deelnemers hier ook inzicht in.
Ga naar het nieuwsbericht over de bekendmaking van de leden van de wetenschappelijke werkgroep.