Nationaal Burgerberaad Klimaat

Repareer jij je spullen of gooi je ze weg als ze kapot zijn? Wat kan de supermarkt doen om verspilling tegen te gaan? En is het openbaar vervoer voor iedereen makkelijk te gebruiken en bereikbaar? Wat vind jij eigenlijk?

Het tegengaan van klimaatverandering raakt ons allemaal. En onze portemonnee. Nieuwe maatregelen, oplossingen en ideeën moeten ervoor zorgen dat wij veilig en prettig kunnen leven. En onze kinderen en kleinkinderen ook. Dit heeft invloed op hoe we wonen, werken en reizen. Soms voelt het alsof we over al die veranderingen maar weinig te zeggen hebben, terwijl we er wel heel veel van vinden. En ook ideeën hebben om te eten, reizen en spullen te gebruiken op een manier die beter is voor het klimaat.

En al die ideeën zijn hard nodig. Want het klimaatprobleem is lastig en politici zijn het niet altijd met elkaar eens. Daarom is er nu voor het eerst een Nationaal Burgerberaad Klimaat. Een groep van 175 mensen uit heel Nederland, van jong tot oud, van stad tot dorp, en van dokter tot loodgieter: samen stoppen ze al hun ideeën in een slim advies. Een advies dat de regering om moet zetten in acties. Zo krijgen Nederlanders meer invloed op de aanpak van klimaatverandering. 

Meer weten

Veelgestelde vragen

Wil je meer lezen over het Nationaal Burgerberaad Klimaat?

Bekijk de vragen

 

175 gelote Nederlanders

Zo goed mogelijke afspiegeling van Nederland

6 bijeenkomsten

 Advies voor de regering

 

 

 

Nieuws

{"tabBasic":{"type":"items","title":"Nieuws","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-doc-text","topn":"1","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"264421"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"dateType":"classic","showImages":false,"carouselCount":"1","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het Nationaal Burgerberaad Klimaat? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 
Cookie-instellingen